Klubbnytt nr 2 2016

Här kommer ett aktuellt Klubbnytt med information om vad som hänt sen sist och vad som är planerat framåt.

Vi startade året med en föreläsning av Riitta Sundblom i Kost och hälsa den 26 januari. 18 intresserade personer deltog. Riitta gav många bra tips och delade ut smakprov. Vi blev alla inspirerade att förbättra vårt levnadssätt inför det nya året.

2 februari var det dags för Persisk afton hos AK:s inredning- Antikt och klassiskt med 29 deltagare. Vi fick en persisk måltid som inleddes med information om persisk mat och kultur. Därefter höll Kina Jakobsson ett föredrag om persiska mattor, mattor lottades ut och de som var intresserade kunde inhandla någon matta de tyckte om.

Ett uppskattat besök på SOS Alarm med 24 deltagare genomfördes 29 februari. Långt ner i berget under Johannes gamla brandstation finns SOS Alarm Stockholm. Vi åkte hiss flera 10-tal meter till en ljus sambandscentral. Tiotals operatörer satt placerade i grupper med olika uppgifter: ambulansoperatör, sjuksköterska, larmoperatör etc. Centralen dimensionerades för att klara ”direktträff”. Vi fick en beskrivning av verksamhetens olika delar och några skrämmande och något roligt exempel på vilka larm som kommer in. Intresset var stort och alla kunde inte komma med. Därför kommer besöket att upprepas i höst. Efter visningen åt nästan alla en gemensam lunch på La Tentazione, en italiensk restaurant i närheten.

Den 15 mars var det dags för årsmötet med 110 deltagare. Efter årsmötesförhandlingar och val av ny styrelse berättade vår inbjudna gäst, Micael Johansson, om företaget och Järfällaverksamheten. Efteråt blev det mingel och skaldjursbakelse toppad med lax samt chokladpannacotta toppad med färska bär.

Den 12 och 13 april besökte vi Stigbergets borgarrum med sammanlagt 40 deltagare. Vi fick en intressant föreläsning om Anna Lindhagen och en visning av borgarrummen. Dessutom fick vi av guiden information om att man med hjälp av Stigbergets sällskap kan få hyra våningen för privata fester och att det förekommer en hel del andra aktiviteter. Tyvärr råkade gruppen 12 april ut för att den restaurang, där vi bokat bord, hade gått i konkurs, vilket medförde att en del avstod från restaurangbesöket och en del besökte en närliggande restaurang. Gruppen 13 april lyckades snabbt boka om till Erstaterassen.

17-21 april genomfördes en uppskattad resa utomlands med 17 deltagare, denna gång till Mallorca. Vi hade fint väder hela tiden och vi bodde på ett trevligt hotell i Palma. Två heldagsutflykter, till Palma stad och till Soller, samt två halvdagsutflykter till Valdemosa och drakgrottan genomfördes.

25 maj besökte vi Marabouparken med 23 deltagare. Vi fick en intressant beskrivning av parkens historia, dess statyer och av utställningen med Gittan Jönssons konstverk.

De sedvanliga stadsvandringarna med sammanlagt 41 deltagare genomfördes i fint väder på Södermalm den 8 och 9 juni med Lennart Johansson som guide. Han guidade oss på samma förträffliga sätt som på alla tidigare stadsvandringar och vi fick ta del av intressant information och några glimtar från hans egna upplevelser på platsen.

Klubben har fått en ny hemsida, som finns på wp.spkj.se. Den nyligen publicerade hemsidan, ”version 3.0”, är byggd med WordPress (WP). Ett mer generellt verktyg som liknar en ordbehandlare i hanteringen.

Denna version innehåller samma information som den föregående, men med fler funktioner, bl a anpassar den sig till den enhet man använder då man tittar på hemsidan. Det innebär att i en läsplatta eller en smart telefon ändrar sidan utseende, så att den går lätt att läsa trots att skärmytan är mindre.

Uppmaning: Gör anmälan till en aktivitet via det formulär som finns i varje beskrivning till en aktivitet. Det underlättar avsevärt styrelsens hantering! OBS att relevant information från anmälan t.ex mailadress kan komma att införas i medlemsregistret. Om man inte önskar att detta skall göras, skall man i anmälan ange att detta inte skall ske.

Ni är välkomna att anmäla er till följande aktiviteter under sommar och höst:

Resa till Karlskrona 18-21  september. (se bilaga i detta utskick)

Ny visning av SOS Alarm 20 och 25 oktober. (se bilaga i detta utskick)

Julbordskryssning 22-23 november. (se bilaga i detta utskick)

Rulla till toppen