SAAB Pensionärsklubb Järfälla
Klubbnytt nr 2 2015

Nu är det dags igen för lite info från klubben.
Hänt sen sist:
Till årsmötet den 18 mars var 110 anmälda och 101 som kom. Efter det reguljära årsmötet fick vi lyssna på ett intressant föredrag om Saabs aktuella verksamhet och utmaningar av Fhleming Christensen, som är stf chef för Saabs affärsområde Defence och Security Solutions. Därefter fick vi höra Göran Granberg berätta om senaste nytt från Australien, varefter vi avnjöt vi goda landgångar med dryck samt kaffe och tårtbit.
Den nya styrelsen består av följande personer:
Ordförande:      Elisabet Asker           resor och utflykter
Vice ordf.:         Gerhard Graf             medlemsregister, (e-post), jubilarbrev
Sekreterare:      Mona Dahl Kvist       protokoll, resor och utflykter
Kassör:              Lennart Sjöholm       ekonomiansvarig
Ledamöter:        Hans Bengtson         hemsida, datoransvarig
.                         Jan-Åke Dahlgren     e-post, (medlemsregister)
.                         Riitta Sundblom        huvudansvarig för resor och utflykter
.                         Thomas Åkesson      Klubbnytt, Stadsvandringarna
Vad som mer hänt under våren är att det har varit visning av konsten i tunnelbanan den 10:e och 11:e februari med sammanlagt 48 deltagare. Visningen, som var mycket uppskattad, avslutades med lunch på Tre Bröder i Sundbyberg. Den erbjudna utflykten till Skokloster och Åbergs museum blev tyvärr inte av pga. att det var för få anmälda. Den stora vårresan gick till Vilnius den 5 till 9 maj, en uppskattad resa med 21 deltagare.
Vi har också haft visning av Stadsbiblioteket den 27:e och 29:e maj med efterföljande lunch för 38 deltagare samt den sedvanliga stadsvandringen, denna gång på Långholmen, den 9:e och 11:e juni med Lennart Johansson som vår alltid mycket kunnige guide för tillsammans 34 medlemmar. Vädret var toppen båda dagarna och som vanligt avslutade vi med kaffe och bullar i gröngräset.

Vad händer framöver:
Till hösten kan vi erbjuda en heldagsutflykt till Arholma och Luftvärnsmuseet den 16/9. Sedan några halvdagsaktiviteter som t.ex. ett besök i Storkyrkan den 24/9 och Bellmanshuset på Söder den 14/10. Därutöver ett besök på Sveriges Television den 5/11 samt en Persisk afton den 2/2 2016. Slutligen är det den traditionella julresan med Birka den 24-25/11.
Med anledning av den motion angående datorutbildning som inkommit till årsmötet, så har styrelsen nu ordnat med möjlighet för intresserade medlemmar att få en grundläggande sådan under senhösten.
Inbjudningar till samtliga ovanstående arrangemang utsänds tillsammans med detta nummer av Klubbnytt!
Övrigt:
Vi vill gärna påminna om att bildarkiv från våra utfärder, samt en aktuell medlemsförteckning, alltid återfinns på klubbens hemsida www.spkj.se under fliken ”Medlemssidor”. Där finns också en del generella aktiviteter. På hemsidan finns också reseskildringar, anmälningsblanketter till alla våra arrangemang och mycket annat matnyttigt.
Kom också ihåg att det underlättar en hel del om du anmäler en mejladress som vi kan använda vid utskick och när vi vill komma i kontakt med dig! Om du inte gjort det redan, så skriv gärna ett mejl till oss på mail@spkj.se från din mejlbox så ser vi din adress!

Rulla till toppen