SAAB Pensionärsklubb Järfälla
Klubbnytt nr 1 2015
Hej på er, nu ser vi fram mot vår och sommar, men vi har ju lite trevliga minnen att ta fram från de aktiviteter som vi har haft under 2014.
Vi var 43 medlemmar och 11 medföljande på Vasamuseet den 23/4 och beskådade det pampiga regalskeppet, där vi efteråt avslutade med en god lunch.
Den 10 och 12 juni var det stadsvandringar i Gamla Stan med Lennart Johansson. Deltagare var 19 medlemmar och 10 medföljande resp. 18 medlemmar och 7 medföljande. Som vanligt mycket uppskattade. Efteråt fick vi kaffe med bullar på Riddarholmen.
På höstkanten åkte vi till Utö den 10/9 och det var 24 deltagare som hade anmält sig. På kajen blev vi mottagna av Charlotte Schröder som hade en kort info innan guidningen började. Det var en fin rundvandring bland gamla hus och stugor. Vi tittade också på de gamla gruvhålen eftersom det tidigare har bedrivits gruvnäring på Utö. Efter guidningen hade vi lite egen tid att spendera. Vi avslutade med en god fiskgryta på Värdshuset.
Den 29/9-3/10 var det resa till Krakow med 28 deltagare (16 medlemmar och 12 medföljande). På hemsidan hittar ni en del foton som Per-Åke Ohlsson har tagit samt en resebeskrivning av Monica Örling.
Den 21/10 besökte vi Karlbergs Slott med Johan Fock som guide under ca två timmar. Det var tydligen en uppskattad guidning eftersom vi fick boka ytterligare en guidning onsdag den 19/11 och som vi tror var lika uppskattad.
I slutet på året var den stora Julbordskryssningen med 62 deltagare. Det var ett trevligt och spännande framförande av vår gästföreläsare Lennart Ragvaldson.

Sammanlagt under året har 270 personer deltagit i klubbens olika arrangemang.

Som första träff på nya året genomfördes en guidning av konsten i Stockholms tunnelbana den 10/2 och den 11/2 med avslutande lunch på Tre Bröder i Sundbyberg för dem som så ville.

Det nya året fortsätter med Årsmötet som äger rum den 18/3 i matsalen med efterföljande lätt förtäring.

Övriga aktiviteter blir en vårutflykt den 15 april i form av en heldag till Skokloster och Åbergs museum, en vårresa till Vilnius 5-9 maj, vårträffar den 27 och 29 maj på Stadsbiblioteket och slutligen stadsvandringar den 9 och 11 juni. I år blir det Långholmen. Inbjudan med intresseanmälan för de aktiviteter som nämnts ovan finns i bifogat utskick.

För att minska på klubbens portokostnader har vi börjat göra en del utskick enbart via e-post. Det är i första hand träffar i Stockholmsområdet. Tyvärr når vi då inte alla medlemmar. Om du hör till dem som inte har meddelat oss någon e-postadress så kanske du har någon snäll granne eller släkting vars e postadress du kan utnyttja. Vänligen meddela klubben om detta genom att snarast sända ett meddelande till mail@spkj.se .

Rulla till toppen