KLUBBNYTT DECEMBER 2004

Hej alla klubbmedlemmar i SaabTech pensionärsklubb!
Skottåret 2004 närmar sig nu sitt slut. Klubben har vuxit ytterligare och har nu i december 467 medlemmar. Alla vi har bidragit till att skapa detta välrenommerade företag, SaabTech, som har haft så många olika namn genom åren och som nu visar oss sin uppskattning genom att ekonomiskt stödja pensionärsklubbens verksamhet.

E-post.

Klubben har ju installerat en dator med tillhörande Intemetuppkoppling i sitt styrelserum på SaabTech i Järfälla. Tanken är att l11edlemmarna ska kunna kommunicera med styrelsen och göra anmälningar till utflykter och träffar etc via e-post. Detta innebär också att styrelsen önskar komplettera sitt medlemsregister med medlemmarnas e-postadresser. De medlemmar som har en e-postadress och som ännu inte meddelat klubben denna bedes skicka denna till klubbens e-postadress som är
pensklubben.ja@saabtech.se
Klubbstyrelsen har i sitt arbete med datoriseringen av medlemsregistret haft stor hjälp av vår klubbkamrat Kjell Qvamström som lagt ner ett ovärderligt arbete på detta.

Årets klubbaktiviteter.

Under året har det funnits fyra tillfällen att träffa sina gamla arbetskamrater från förr. Årsmötet, vårutflykten, höstutflykten och höstträffen. Om du har synpunkter och ideer 0111 dessa eller andra tänkbara verksamheter och aktiviteter är du naturligtvis välkommen att höra av dig till någon i styrelsen.

Årsmötet kommer som vanligt att beskrivas i kommande årsredovisning.

Vårutflykten ägde rum den 24-26 maj och gick i år Tyskland. Resan för 83 förväntansfulla klubbmedlemmar startade en måndagsmorgon på parkerings-platsen utanför jobbet i Järfälla. Efter bussresa till den stora sjö-och stapelstaden
Göteborg gick färden vidare med färja till Kiel. På tisdag morgon blev. det
bussutflykt marsipanstaden Lybeck. Efter ännu en kväll och natt ombord var färjan tillbaka i Göteborg igen. I Göteborg låg Paddans båtar i regnet och väntade på ta oss till Lisebergs hamn. Efter en svängom på dansbanan Polketten vände bussarna hemåt mot Järfälla. Vi som var med tyckte att vi fått uppleva en verkligt intressant och innehållsrik resa där allt utom vädret var
uppskattat

Höstutflykten till ön Elba i Mälaren lockade 67 st resenärer. Starten ägde rum klockan 0900 den 8 september med buss från parkeringsplatsen i Järfälla. Efter besök och fikapaus på Vallby museum i Västerås gick färden vidare med båten Napoleon från östra hamnen i Västerås till ön Elba. På Elba serverades lunch och gavs möjlighet att utforska den vackra ön. Efter återkomsten till fastlandet besöktes Kungs byn Bygdens Mat samt Alsta Trädgårdar innan resan avslutades i Järfälla.

Höstträffen var i år förlagd till Berwaldhallen på Kungliga Djurgården. Den 18 november var 92 st ( av 105 st föranrnälda) snöblöta medlemmar samlade för en guidad visning av det nu 25 år gamla konserthuset uppkallat efter en av våra största svenska tonsättare, Franz Berwald. Efter rundvandringen serverades en välsmakande bricklunch på Sveriges Radios Restaurang.

Senaste företagsnytt
Saab Systems har fått en beställning på siktessystem ( CEROS 200 ) till Sydkoreanska marinens nya patrullbåtar av PKX -klass. Beställningen är viktig eftersom den skapar flera möjligheter för Saab i Sydkorea. Ordern är värd cirka 100 miljoner kronor och innefattar också en option på ytterligare system till ett värde av cirka 200 miljoner kronor.
Saab Tech har lagt ett varsel om uppsägningar som berör 50 personer i Stockholmsområdet. Alla kategorier och avdelningar är berörda. Avsikten är att genomföra uppsägningarna under första kvartalet 2005.

Slutord.
Ett talesätt från Finland säger: När man blir gammal får man många lyten, näsan den dryper och rumpan den ryker.
Så här i decembermörkret vill klubbstyrelsen passa på att tacka för i år samt önska alla klubbkamrater en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
På återhörande 2005.

Rulla till toppen