SAAB LOGO

Inbjudan till stadsvandring Jugend och nationalromantik

den 29 augusti 2024

06 Stadsvandring

 

Deltagare:  Medlemmar och ev. en medföljande.

 

Samling:    Den 29:e augusti senast kl. 09.45 vid Entrégången Till Norra Latin (City Conference), Drottninggatan 71B.

 

Program:   En vandring med fördjupning i en kort men speciell period i Stockholms bebyggelsehistoria, från slutet av 1800-talet och in i 1920-talet.
I slutet av 1800-talet influeras den klassicistiska arkitekturen och rutnätsstaden av nya formspråk från kontinenten: jugend med sin växtornamentik och nationalromantiken med sin tillbakablick på traditionella material och hantverk.
Under vandringen upptäcker vi byggnader med olika stilvariationer och detaljer. Vi ser hur stadsbyggnadsidealen kraftigt förändras och funderar över periodens bakomliggande ideologier.
Några platser vi stannar på är Drottninggatan, Eriksberg och Lärkstaden. Stadsvandringen genomförs i samarbete med Stockholms Stadsmuseum.
”Vandringen tar ca 120 minuter (ca 2,4 km) och det går bra att ta sig fram med rullator eller rullstol dock med några backiga partier. Stadsvandringen genomförs i samarbete med Stockholms Stadsmuseum."

 

Kostnad:    För medlem 75 kr, och för medföljande 125kr.

 

Anmälan: Senast den 15 juni vill vi ha Din anmälan online via hemsidan wp.spkj.se.

Anmälan gör du enklast i formuläret längst ned på sidan, fyll i dina uppgifter, kontrollera att ditt tfn-nummer och e-postadress är korrekt angivna samt skrolla ner till SKICKA, tryck bara en gång.
Eller skriver ut inbjudan, klicka här. Om du inte har möjlighet att anmäla via nätet så ring eller skicka SMS till samordnaren (se nedan). Minimum 15 personer. Vid överbokning (max 30 personer) gäller kölista.

 

Betalning:  Senast den 19 juni får du besked om du har kommit med eller är på väntelista. Därefter bör inbetalningen ske snarast till Klubbens Plusgirokonto nr 38 74 25-2 eller Swish-konto 123 400 2747 och måste vara klubben tillhanda senast den 31 juli.

Det är viktigt att du vid båda betalningssätten anger ditt namn och vilket evenemang det gäller.

 

OBS!          Anmälan är bindande. Deltagande som avanmäls p.g.a. sjukdom anmäls snarast till samordnaren. Vi utgår från att Du är fullt frisk när Du ska delta.

 

Förhinder: Frågor gör du till samordnaren Yngve Henriks,
070 602 9980 yngvehenriks@gmail.com

Här kan du göra din anmälan, se ovan. Fyll i dina uppgifter och klicka SKICKA.

Skrolla sedan ned på sidan och kontrollera att din anmälan har skickats!

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Förnamn:

  Efternamn:

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt):

  Din epost (obligatorisk). Om du anger din e-postadress (Kolla att du skrivit rätt adress!) får du en kopia sänd till denna adress, skriv annars: dummy@spkj.se, men då får du ingen kvittens:

  Medföljande

  Förnamn

  Efternamn


  Anm.:

  Detta formulär använder funktioner för att minska skräppost.
  Om du upplever problem vid anmälan, (Får någon felkod), kontakta Webmaster.

  Rulla till toppen