Inbjudan till Spårvägsmuseet

den 17 november kl. 14.00

09 Spårväg

Deltagare: Medlemmar och ev. en medföljande.

Samling: Den 17 november senast kl. 13.50 vid Gasverket, Gasverkstorget 1 Stockholm.

Program: Välkomna till Spårvägsmuseet, vi får en historisk visning om kollektivtrafikens utveckling i Stockholmsregionen. Lär dig mer om kollektivtrafik på vatten, vägar och spår, hur trafiken påverkat människors vardag och samhället i stort. Visningen tar en timme.
Nya Spårvägsmuseet ligger i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden. Det imponerande huset från 1893 som ritades av Ferdinand Boberg är storslaget och värt ett besök i sig självt. Se resealternativ nederst på inbjudan.

Kostnad: För medlem 50 kr, och för medföljande 100 kr.

Anmälan: Ska vara klubben tillhanda Senast den 15 oktober. Minst 10 personer. Vid överbokning (max 25 personer) gäller kölista
Anmälan gör du enklast i formuläret längst ned på sidan eller skriver ut inbjudan, klicka här, och skickar in ifylld talong.

Betalning:  Senast den 20 okt. får du besked om du har kommit med eller är på väntelista. Därefter bör inbetalningen ske snarast till Klubbens Plusgirokonto nr 38 74 25-2 eller Swish-konto 123 400 2747 och måste vara klubben tillhanda senast den 31 okt.
Det är viktigt att du vid båda betalningssätten anger ditt namn och vilket evenemang det gäller.

OBS! Anmälan är bindande. Deltagande som avanmäls p.g.a. sjukdom anmäls snarast till samordnaren. Vi utgår från att Du är fullt frisk när Du ska delta.

Förhinder: Avbokning eller frågor gör du till samordnaren Yngve Henriks 070 602 9980, yngvehenriks@gmail.com.

Resealternativ:
Det är lätt att hitta till museet men det kan vara bra att veta att det byggs mycket i området och på gatan utanför, vilket gör det lite rörigt i närområdet. Museet ligger mitt emot Coop på Bobergsgatan. I Ropstens tunnelbaneuppgång mot Hjorthagen finns en monter med vägvisning. Närmaste grannar är Berghs, Klätterverket och Systembolaget.

• Buss
Åk med buss 6 eller buss 75 och hoppa av vid hållplatsen Drevergatan.
Planera din resa på www.sl.se

• Tunnelbana
Ta tunnelbanans röda linje till station Ropsten. Välj uppgång mot Hjorthagen. Det finns två uppgångar, välj den mot Gasverket. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till museet.
Planera din resa på www.sl.se

• Båt
Med pendelbåt 80 tar du dig till hållplats Ropsten. Gå cirka 10 minuter till museet.
Planera din resa på www.sl.se

• Med cykel
Det är lätt att cykla till Spårvägsmuseet. Det tar cirka 15 minuter att cykla dit från centrum. Museet har ingen egen parkering för cyklar men du hittar cykelparkering i närheten.
Planera din rutt med Google Maps

• Med egen bil
Spårvägsmuseet har inga egna parkeringsplatser i anslutning till byggnaden men det finns möjlighet till avgiftsbelagd parkering i närområdet.
Planera din resa med Google Maps

Tillgänglighet på museet
Spårvägsmuseet är till för alla. Museet är på olika sätt och så långt det är möjligt tillgänglighetsanpassat för dig med rörelsehinder, nedsatt hörsel, nedsatt syn och allergier.


Extra visning planerad.
Kontakta samordnaren för efteranmälan!
Yngve Henriks 070 602 9980, yngvehenriks@gmail.com.

Rulla till toppen