Hansen Jorden Runt

Deltagare:  Medlemmar och ev. en medföljande.

 

Samling:     Den 2 december senast kl. 10.45 vid biograf Viktoria, Götgatan 67, Stockholm.

 

Program:

Jorden runt på 100 minuter

Från Anders Hansers hemsida (http://www.hanser.se/index.html):

 

Ett större projekt än detta går inte att genomföra och det handlar ju ytterst om mitt företags 40-årsjubileum, säger Anders Hanser, så jag ville göra något alldeles extra.

Först resa i 100 dagar till åtta spännande platser på jorden, som jag alla länge önskat få besöka. Inspirerad av en intervju som jag gjorde med Thor Heyerdahl 1972, flög jag nu till Påskön.

På vägen besökte jag Eldslandet och Patagonien, allt detta i utsträckta Chile. Fortsatte sedan med Galapagos, Borneo, Papua Nya Guinea och Japan samt i Afrika Botswana och Marocko.

Sammantaget fotograferade jag 60 000 bilder och filmade åtskilliga timmar video. Det blir en spännande film delvis i fregatten Vanadis kölvatten, som seglade jorden runt 1883-1885. Huvudperson då ombord var prins Oscar. Vår huvudperson idag är Hjalmar Stolpe, som var med för att samla in föremål från olika kulturer till ett blivande Etnografiskt museum i Sverige. Med sig hade han en ung fotograf som tog 700 fotografier under resan, och vi har nu fått tillgång till en del av det materialet från Etnografiska museet. Bland de 300 besättningsmännen fanns en som älskade att dikta sånger och på nätet finns hans Vanasdisvisa med 100 verser.

Googla gärna på den.[spacer height="12px"]

 

Kostnad: För medlem 110 kr, och för medföljande 175 kr.
                Förfriskningar ingår och serveras i pausen.

 

Anmälan:   Senast den 22 oktober vill vi ha din anmälan.
Minimum 20 personer. Vid överbokning (max ca 30 personer) gäller kölista i den mån vi inte kan få fler platser.

Anmälan gör du enklast i formuläret längst ned på sidan eller skriver ut inbjudan, klicka här,  och skickar in ifylld talong.

 

Betalning:  Senast den 22 oktober får du besked om du har kommit med eller är på väntelista. Därefter bör inbetalningen ske snarast till Plusgirokonto nr 38 74 25-2 eller med Swish till nummer 123 400 2747 och måste vara klubben tillhanda senast den 5 november. Det är viktigt att du på plusgirotalongen anger ditt namn och att det gäller Jorden Runt.

Vi utgår från att samtliga anmälda är fullvaccinerade!


OBS! Anmälan är bindande och förhinder anmäls snarast till samordnaren.

 

Förhinder:    Avbokning eller frågor kan göras till samordnaren Yngve Henriks tfn 070-602 99 80.

Inbjudan stängd!
För frågor, kontakta Yngve, 070-602 99 80!
Rulla till toppen