Bild 1

Välkommen att följa med på Rolfs Flyg & Buss delade resa till konstens och kulturens St. Petersburg, Ryssland. Det betyder att med på resan är även andra resenärer än vi ”Saabare”.

 

Deltagare:  Medlemmar och ev. en medföljande.

 

Samling:     Den 6 maj 2019 på Arlanda kl. 09:50 vid incheckningsmaskinerna. . Flyget (SAS) avgår kl. 11:50 och landar i St. Petersburg kl. 14:15. Sedan transfer med buss till Hotel Saint Petersburg. https://hotel-spb.ru/

 

Program:   Se längre ned.

 

Kostnad:    För medlem 9 595 kr, och för medföljande 9 595 kr. Enkelrumstillägg 1 495 kr. Visum 800 kr.
Dricks till chaufförer och lokalguider, max 80 kr per dag upp till var och en.

 

Anmälan:   Senast den 11 januari 2019 vill vi ha Din anmälan online via formuläret nedan, anmälningstiden har gått ut, kontakta samordnaren nedan.

I anmälan skall anges namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-postadress, vem du skall dela rum med samt ev. allergier.

Antal deltagare max 20 personer. Vid överbokning gäller kölista. Vill du skriva ut inbjudan, klicka här.

 

Betalning:  Senast den 14 januari får du besked om du har kommit med. Därefter bör inbetalning av handpenningen på 1000 kr ske snarast till Rolfs Flyg & Buss och skall vara dem tillhanda senast den 25 januari. Kontonumret meddelas senare.

Det är viktigt att du vid båda betalningssätten anger ditt namn och vilket evenemang det gäller. Slutsumman betalas ca 1 månad innan avresa. Det kommer information om det.

 

OBS!          Anmälan är bindande och förhinder anmäls snarast till samordnaren. Se därför över ert reseskydd.

 

Förhinder:    Avbokning eller frågor kan göras till samordnaren Riitta Sundblom, 070-782 15 41.

Bild 2
Bild 3
Bild 4

Program

 

Dag 1.

Flyg till St. Petersburg med SAS, landar kl. 14:15. Rolfs reseledare, Malle Granlund, tar oss till vår buss och vidare till Hotel Saint Petersburg där vi bor fyra nätter. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

 

Dag 2. Sankt Petersburg

Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss på en rundtur i vackra Sankt Petersburg. Staden grundades av den ryske tsaren Peter den store år 1703 och är idag Rysslands andra största stad med cirka 5,2 miljoner invånare. Här finns ståtliga palats, pampiga avenyer och mysiga kanaler. Under eftermiddagen besöker vi ett av världens främsta konstmuseer, Eremitaget. Museet omfattar konst, antikviteter och historiska föremål utställda i sex historiska byggnader. Vinterpalatset är den största byggnaden och var tidigare residens åt de forna tsarerna. Eremitaget har den största Rembrandtsamlingen i världen utanför Nederländerna och flera verk av bland annat Leonardo da Vinci, Rubens, van Gogh och Monet. Middag på hotellet.

 

Dag 3. Peterhofs palats & folkloreföreställning.

Frukost. Vi åker på en guidad utflykt till Rysslands Versailles, Peterhofs palats, känt för sina vackra fontäner. Palatset grundades av Peter den store i början på 1700-talet och är med på Unescos världsarvslista. Den mest kända fontänen är Stora kaskaden, en storslagen vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson som bänder upp lejonets gap, vilket ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. Under eftermiddagen har vi fri tid till egna upptäcktsfärder. Efter middagen på hotellet åker vi till det pampiga Nikolajevskijpalatset för att se folkloreföreställningen Feel Yourself Russian.

 

Dag 4. Peter-Paulfästningen & båttur

Efter frukost besöker vi världsarvet Peter-Paulfästningen som uppfördes av Peter den store år 1703. Den byggdes för att skydda staden från svenska angrepp under det stora nordiska kriget. Det är en av Sankt Petersburgs främsta sevärdheter och även stadens äldsta del. I fästningen finns den majestätiska Peter-Paulkatedralen, där majoriteten av Rysslands kejsare ligger begravna sedan Peter den stores tid. Under eftermiddagen gör vi en mysig och intressant båttur genom Sankt Petersburgs vackra kanaler och får uppleva staden från en annan vinkel. Middag på hotellet.

 

Dag 5. Sankt Petersburg – Hemorten

Vi äter frukost och åker till flygplatsen 3 timmar före flygets avgång. Flyg till Stockholm/Arlanda kl. 16:05-16:35.

 

Visum

Om ni inte vill ansöka om visumet på egen hand, erbjuder Rolfs Flyg & Buss visumhantering mot en kostnad på 800 kronor. Detta väljer ni vid anmälan och i kostnaden ingår både visum och visumhantering. Senast fem veckor före avresa (1 april) måste ert pass och intyg på reseförsäkring vara Rolfs Flyg & Buss tillhanda. Passet måste gälla i sex månader efter hemkomst och ha två tomma sidor för stämpling/visering. En reseförsäkring ingår vanligtvis i en normal hemförsäkring. Kontakta ert försäkringsbolag och beställ ett underskrivet intyg på engelska. Passet och viseringen får ni tillbaka med rekommenderat brev cirka en vecka före avresa. Vi återkommer med information om processen när det är dags, ca 2 månader innan.

 

Ingår:

Flyg t/r, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar, 4 middagar, utflykter enligt program samt reseledare.

 

Tillägg:

Enkelrum 1495 kr, dricks till chaufförer och lokalguider, visum 800 kr

 

Resevaluta:

Ryska rubel.

 

Flygtiderna:

6 maj 2019 Arlanda – Sankt Petersburg 11:50 – 14:15
10 maj Sankt Petersburg – Arlanda 16:05 – 16:35

 

Välkommen!

 

Anmälningsformulär:

Anmälningstiden har gått ut.

Rulla till toppen